Eğitimler

İlk Yardım Bilgilendirme Seminerleri

Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliği dahilinde İlkyardım Eğitimi ve İlkyardım Eğitici Eğitimi Sertifikası vermeye yetkili kuruluş olarak 2018 yılında Denizli' de kurulmuştur, bugüne kadar bir çok kamu ve özel sektör çalışanına ilkyardım eğitimi vermiştir.

İşyerlerinde kazaların yaşanma olasılığı daha yüksek olduğu için, ilkyardım uygulamaları kaçınılmazdır. Yüksekten düşme, elektrik çarpması, kanama, yanık ve organ kopmalarına işyerlerinde sık sık rastlanabilir. Bu durum, işyerlerinde ilkyardım uygulamalarının önemli bir gereksinim olduğunu göstermektedir.

İlkyardım bilgi ve becerisi, tüm işyerleri ve kişiler için öncelikli olan kamusal görevlerin başında gelir. Bilinçli yapılan ilkyardım müdahaleleri, ev ve işyerlerindeki kazalarda, trafik kazaları ya da doğal afetlerde yaşanabilecek kazalarda, kazazedenin hayatını kurtarır ya da iyileşme sürecine katkı sağlar. Öz İlkyardım Eğitim Merkezi, tecrübe ve bilgi birikimi ile sektörde büyük ihtiyaç duyulan ve yasal bir zorunluluk olan ilkyardım eğitimini kaliteli bir hizmetle müşterilerine sunmaktadır.

İlk yardım bilgilendirme seminerleri, ilk yardım ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişi veya gruplara verilmektedir. Amacımız, sosyal sorumluluk olan ilk yardım bilincini yaratmak ve yaymak, acil durumlarda nelerin yapılması ve yapılmaması gerektiğini ayrıntılı olarak anlatarak/göstererek yanlış müdahalelerin önüne geçebilmeyi hedeflemektir. Katılımcıları bir üst program olan 16 saatlik Temel İlk Yardım Eğitimi’ne katılmaya teşvik etmek.

Temel İlk Yardım Bilgilendirme Seminerleri Konuları

İlk Yardım Nedir?
Kimler İlk Yardımcı Olabilir?
İlk Yardım Gerektiren Durumlarda Güvenli Ortam Nasıl Sağlanır?
Ambulans Nasıl Çağrılır?
Temel Yaşam Desteği Nedir?
Kalp Krizinde İlk Yardım
Kanamalar Ve Şok, İlk Yardım
Kan Şekeri Düşmesinde İlk Yardım
Sara – Epilepsi’de İlk Yardım
Bayılmalarda İlk Yardım
Tam Ve Kısmi Hava Yolu Tıkanmaları (Boğulmalar) Ve İlk Yardım
Zehirlenmelerde İlk Yardım
Hayvan Isırmaları Ve Böcek Sokmalarında İlk Yardım
Yanık Çeşitleri Ve Yanıklarda, Donma Ve Sıcak Çarpmalarında İlk Yardım
Kırık, Çıkık Ve Burkulmalarda İlk Yardım
Hasta Veya Yaralıyı Hangi Durumlarda Yatıralım?
Sakıncası Olmayan Durumlarda Hasta Veya Yaralı Nasıl Taşınır?
Unutmayalım ki, kazalardan sonra ölümlerin %10’u ilk 5 dakikada, %50’si ilk yarım saatte olmaktadır.

İlk yardım bilinçli, doğru, süratli ve zamanında uygulanırsa birçok insanın ve çocuğun hayatı kurtulur. Oluşacak fiziksel, ruhsal, sosyal ve nörolojik bozukluklar da engellenmiş olur. 

Günümüzde sağlık riskleri arasında ilk sırada yer alan kazalar, özellikle çocuklarda ölümlere veya kalıcı sakatlanmalara yol açmaktadır. Yapılan istatistikler bu konuda acı sonuçları ortaya koymaktadır. 

Bebeklerde en sık karşılaşılan kazaların başında yabancı cisimlerin yutulması veya solunum yoluna kaçırılması gelmektedir. Özellikle emekleme döneminde, merakla ortalığı karıştıran çocuklar ufak cisimleri burun ve ağızlarına götürürler. Sıcak su ve cisimlerle oluşan yanıklar, kimyasal madde içilmesi, elektrik çarpması bu dönem çocuklarında sıkça görülen ev kazalarıdır. 

Toplumların ve bireylerin gelenek, örf ve ananeleri, göçler, sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyleri, mevsim farklılıkları, yerleşim bölgeleri, seyahatler ilk yardım uygulamalarında önemli rol oynamaktadır. 

Acil bir durum geliştiğinde, olay yerinde bilgi ve beceri sahibi bireylerin bulunması hayati önem taşır. 

Unutmayalım ki bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır.

Çocuklar İçin İlk Yardım Semineri Konuları

Eğitimin amacı, çocukların tehlikelerden korunması ve kazalarda çocuklara yönelik ilk yardım uygulamaları kounusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır.
Genel İlk Yardım Bilgileri
Hasta/Yaralı Ve Olay Yeri Değerlendirilmesi
Ambulans Nasıl Çağrılır?
Temel Yaşam Desteği Nedir?
Tam Ve Kısmi Hava Yolu Tıkanmaları (Boğulmalar) Ve İlk Yardım
Yaralanmalar, Kanamalar Ve Şok’ta İlk Yardım
Yanık, Donma Ve Sıcak Çarpmalarında İlk Yardım
Zehirlenmelerde İlk Yardım
Hayvan Isırmaları Ve Böcek Sokmalarında İlk Yardım
Bilinç Bozuklukları, Havale, Sara-Epilepsi, Kan Şekeri Düşmesi Ve Bayılmalarda İlk Yardım
Kırık Çıkık Ve Burkulmalarda İlk Yardım
Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri

İlk Yardım Eğitici Eğitimi Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından düzenlenen; katılımcıların eğitim sonunda " İlk Yardımcı Eğitmeni " sertifikası almaya hak kazandıkları ve teorik bilgilerini farklı katılımcılara nasıl aktarabilecekleri konusunda eğitildikleri süreç olarak tanımlanabilir. TRN ilk Yardım Eğitici Eğitim Merkezi olarak İlk yardım eğitmenliği kursu düzenleyerek ; Toplumumuzunda ilk yardım bilincini yaymak için yeni ilk yardım eğitmenleri yetişmesi için katkıda bulunup bu kutsal mesleği icra ederlerken de eğitmenlerimize yeni bir iş imkanı kapılarını birlikte aralıyoruz.Eğitim Yeri Eğitimler ; Periyodik olarak Pendik Merkezimizde ,Şirinevler ofisimizde düzenlenmektedir. Bunun haricinde gruplar standartlara uymak kaydıyla (katılımcı başına 3.5 m2 ve en az 7 katılımcı ) kendi gösterecekleri eğitim salonlarında da eğitim düzenlenmektedir.